Blogs en verhalen

Benieuwd naar mijn schrijfstijl? Hieronder deel ik een aantal blogs en een verhaal met je.

Kun jij fijn lezen terwijl ik heel hard verder typ aan een in your face inspiratiekaartenset en lekker lollig spiritueel zelfhulpboek.


“Mama is verdrietig” Moederdag zonder mijn eigen moeder

Iedere dochter heeft een verhaal over haar moeder. Hopelijk is het een gelukkig verhaal, omdat je een liefdevolle band met haar hebt. Maar soms is het verhaal moeilijk, omdat je relatie niet is wat je ervan hoopt. En heel soms is het vooral verdrietig, omdat je je moeder veel te vroeg moet missen. Mijn moeder overleed zes jaar geleden. Dit is mijn verhaal.

Lees meer »

Kluifjes (kort verhaal)

Ik lust geen aardappelpuree met klontjes. Van mama moet ik het opeten omdat oma het heeft gemaakt. De grote mensen lachen om een grapje van oom Bert. Ik wou dat hij niet naast me zat, maar van mama moest ik perse bij mijn naambordje gaan zitten. Ik heb haar geholpen met de servetten vouwen. Mama zei dat ik het goed had gedaan, maar ik zag dat ze ze allemaal opnieuw vouwde toen ik een filmpje mocht gaan kijken.

Lees meer »

Rijmelarij van 't niveau ...

…likmevestje. Dat zeiden ze toch, in die ene reclame van lang, lang geleden? Ik moest er altijd hard om lachen. Maar weet je, ik hou van rijmelarijtjes. Hoe simpeler hoe beter. Soms zit in de kleinste woorden de mooiste waarheid.

Lees meer »

Onder de boom (verhaal)

De blaadjes filteren het zonlicht dat in gebroken stralen op haar bruinverbrande benen schijnt. Ze volgt de stofjes die dansen in het licht met haar vingers. Ongrijpbaar. Haar slippers liggen naast het bankje in het hoge gras. Ze leunt achterover en slaat haar armen om haar benen.

Lees meer »