Skip to content
Cart
Your cart is empty. Go to Shop
Menu

Nice to meet you! 

Ben je mama én zweefteef en vind je dat een volkomen logische combinatie? En hou je van een dosis humor met een vleugje sarcasme? Joehoe, dan ben je my kind of people!

Mijn verhaal

Een paar jaar geleden waren mijn kinderen nog klein. Categorietje nooit-meer-alleen-naar-de-wc. Tel daarbij op dat mijn moeder net was overleden,  ik ‘t totaal niet naar m’n zin had op m’n werk en de sfeer thuis op graadje vriespunt stond.

Ik werd gek.

En er gebeurden twee dingen.

Wijn & invulboeken

Ik channelde mijn frustraties in het invulboek ‘Bedtijd is mijn happy hour’. Want ik was vast niet de enige mama die het moederschap mooier vond dan ik ooit had kunnen bedenken … maar ook veul, veul zwaarder. En hoe fijn om dat met een fles wijn op de bank, onder je dekentje, de chocolade paashaas van je kind binnen handbereik, eens even van je af te schrijven. En erom te lachen. Dus maakte ik het boek dat ik zelf had willen hebben.

Nu eerst even van mezelf houden

En ik huppelde voorzichtig het spirituele pad op. Las ineens van die zelfhulpboeken (ieks), bezocht een energetisch therapeut en stopte kristallen en edelstenen in m’n beha.

(Ik ben er overigens heilig van overtuigd dat dit heel veel mama’s en vrouwen van 35+ gebeurt. Het doet iets met je, mama worden, ouder worden… En voor je ’t weet zit je met je gat op een meditatiekussen tijdens een stilteretraite of laat je je in een ijsbad zakken, op zoek naar de zin van het leven).

Rust in de tent

Mijn leven kwam langzaam tot rust. Ik vond een uitgever voor mijn invulboek en ben inmiddels officieel gecertificeerd zweefteef.* Het hele spiriwiri gebeuren benader ik het liefst met een flinke knipoog. Nuchter zweven, met mijn hoge hakken stevig op de grond.

*eigenlijk holistisch Reiki-therapeut. Maar ik gok dat je misschien niet weet wat dat is. Dus noem me maar gewoon #zweefteef

Bloggen & schrijven (en Netflix)

Dus daar schrijf ik over in mijn blog. Als ik zin heb. Want ik ben ook bezig met een roman, mijn eigen zelfhulpboek (oh! de ironie) en nog twee projecten. En ik heb een fikse Netflix-verslaving. En nog steeds twee jonge kinderen met wie ik heel graag knuffel en naar de dierentuin ga. Oh, en ik werk. Als communicatieadviseur. En het kwik is gelukkig weer opgelopen naar een relaxte 21 graden & zon, dus Het Huwelijk moet ook onderhouden worden.

Alles in een lijstje

Anyway, wist je dat ik onwijs van lijstjes hou? Dus. Komt ‘ie:

 • Als ik gympies draag zegt iedereen ‘Goh, ik wist niet dat je zo klein was.’ Eh. Dank je?
 • Als je mij ooit een cadeautje wil geven: notitieboekjes. Heel veel notitieboekjes. 
 • Mijn nazaten zijn 8 en 6. Jongen en meisje. En ja: ik kan weer alleen naar de wc (ha-le-lu-jah!)
 • Mijn lievelingskleur is paars.
 • Ik had ooit een navelpiercing. Ik weet ook niet waarom. 
 • Ik ben heul graag thuis. Of op wereldreis.
 • Volgend jaar word ik 40. Dan wil ik een silent disco-party. Zodat je ook nog gewoon normaal met elkaar kunt praten, snap je.
 • I love printjes en patronen. Stippen, zigzagjes, bloemen… Alleen niet op m’n kleding. Want dan voel ik me net een tafelkleed.
 • Je mag me ’s nachts altijd wakker maken voor ijs. Vooral chocoladeroomijs, mjam! (Unpopular opinion: Ben & Jerry’s is overrated)
 • In een vorig leven was ik heks. Sjamaan. Boerenmeisje. En vast ook een keer man.
 • Maar als ik in een volgend leven terugkom, dan word ik kat. Ga ik de hele dag liggen soezen in het zonnetje in het raamkozijn. Lijkt me goddelijk.

Nou, dat ben ik dus. Stuur me gerust een berichtje om te vertellen wie jij bent, vind ik leuk! 
Fijne dag!

Liefs,